HTML

Izombuilder Twitter

Izombuilder.com

Izombuilder, avagy az agyatlan gyúrós élete! izombuilder(kukac)gmail.com

Linkblog

2010.07.07. 11:45 Izombuilder.com

Hungarométer elemzés

 Végre egy érdekes és talán hatásos cikk az Indexen (persze, ha kellő ideig szem előtt lesz és be lesz reklámozva). 

Nagyon sok lényeges információt megtudunk belőle. Először is, hogy több "magyar" fogy, mint amennyi születik (ezt nem sajnálom, a végén megértitek miért). Tökéletesen látszik, hogy mitől van ez. A két elsődleges dolog, az az alkoholfogyasztás és a disznóhúsfogyasztás. Minden betegség visszavezethető ezekre a két lényeges elemre. Sokan nem tudják, de a túlzott alkholfogyasztás, akár cukorbetegséghez is vezet, de elég ha kicsinálja a máját és az agysejtjeit, nem beszélve az izombontó hatásáról ("gyúrósok" gyakori kérdése, hogy árt e a pia?!). A disznóhúsfogyasztás, pedig a klasszikus szívinfarktus, koszorúérelmeszesedés, trombózis és egyéb betegségek melegágya. Nem beszélve a lényeges külsőt befolyásoló hatásról, ami az előzőnél a rendezetlen mozgás (részeg), illetve az utóbbinál, az undorító kövérség.

Sokan azzal védekeznek, hogy egy kis italozás hétvégenként vagy munka után a munkatársakkal nem árt. DEHOGYNEM! Csak nem érdekli őket, mert az a sikk, ha a haverokkal berugunk. Én is csináltam ezt, ezért tudom miről beszélek. A disznóevés pedig benne van állítólag a kultúránkban, tehát ha régen jó volt nekik, akkor most is jó kell legyen nekünk. Óriási félreértés, mert régen se volt jó nekik, de volt kompenzáció. Kompenzáció volt a rendszeres kemény fizikai munka, nem volt ennyi vezérigazgatómarketinghumánreszúrszmenedzser, hanem kétkezű munkából élt meg a lakosság nagy része. Persze ekkor sem éltek egészségesen, de a telitettzsírbevitel nagy részét elégették a munka alatt. A fiatalok is sokkal többet sportoltak, nem volt számítógép, konzol, msn, stb. hanem csak a grund, ahol rugták a bőrt, vagy babáztak, kint az udvaron.

Ebből persze elgondolkodtató, hogy a többi statisztikai adat, hogyan kapcsolódik a fenti két lényeges elemhez. Az én személyes!!! véleményem a következő:

Abortusz: Ez nem annyira egyértelmű. Itt arra kell gondolni (és most elnézést a férfi társaimtól), hogy a nők nem bíznak a férfiakban eléggé. Nem tudják elképzelni róluk, hogy képesek komolyan venni egy gyereket és úgy mint régen életük végéig leélni közösen az életüket. Persze itt a kicsapongó élet, a bulizás, a piálgatások is számítanak. A nőknél az "emancipáció" (itt pedig a nőktől kérek elnézést :) ). A nőnek is dolgoznia kell, sőt ha lehet jobban keressen, mint a férfi társai. Értem én, hogy unalmas otthon üllni és mosni, főzni, takarítani, gyereket nevelni, de mégis ki fogja felnevelni a gyereket? Ki fogja minden nap a helyes irányba terelni? A nagymama? Vagy rosszabb esetben a dada? Egy idegen? Túl sok a válás, a bizonytalanság, a TV-ben nyomatott menő szingliség. Ezek mind visszavezethetők oda, hogy a párok, ne vállaljanak gyereket. Viszont, hogy mégis kapcsolódjon a nőknél is a fentiekhez, kevesen tudják, de nagyon sokan orvosilag kötelezve vannak az abortuszhoz. Miért? Egyik ok, hogy trombózis gyanús a lábuk. Nagyon sok kövér és sovány!!! ismerősöm is ebbe a helyzetbe került. Egyértelműen az egészségtelen, telítettzsírokban gazdag étkezés áll mögötte. Tehtát nem csak a genetika, mivel az elhízásra hajlamtalan nőknél is előfordul, mint ahogy sokan arra fogják...

Bűncselekmény (ellopott gépjárművet is ide veszem): Mit néz egy gyerek a TV-ben? Erőszakot. Mivel játszik egy gyerek a számítógépen, konzolon? Erőszakos játékokkal. Ezek lényeges alapkövei a fejlődésének. Igazából a szülők helyett a TV és ezek a játékok nevelik (a nagy többségnél), így mit is várunk el a gyerektől felnőtt korára? Természetesen itt arra akarok kitérni, hogy a szülő a felelős, sőt minden esetben Ő a felelős, hisz Ő neveli a gyereket, tanítja a helyes és kiegyensúlyozott életre, táplálkozásra. E helyett a gyereket elhanyagolják (lásd az emancipáció és haveri piálgatások), így rákényszerül a saját kis világának a TV és játékokból való összeállítására. Ebből következik a kissebb gyerekkori "csíntevések", mint a bolti lopás és később a súlyosabb esetek. Mi számít a gyerekek haveri körében a menőnek? És itt ismét a nagy többségre célzok. A pia és a cigi. Ha már cigizel és piálsz, akkor "Nagy vagy"! Menő! Amiből következnek a részeg "diszkóbalesetek", a nemi erőszak és társai. A szülők a gyerektől elvett időt, pénzzel kárpótolják. Pénzt adnak neki, hogy vegyen magának az iskolai büfében ételt/szemetet (Magyarországon a menzák és iskolabüfék helyzete), vagy elviszik időnként egy gyorsétterembe.

Eladott gépjármű: Ez egy pozitív dolog, de valahogy mégse lesz az. Nem véletlen, hogy bekerült a Hungarométerbe, mivel ez a statisztikai adat, jól szemlélteti egy társadalomnak a jóléti státuszát. Ennek a növekedésnek a jelentős visszaesését is vissza lehet vezetni sok tényezőre (mint mindet). Én csak néhányat szeretnék említeni. Az egyik az a társadalom anyagi instabilitása. Ameddig a politikai erők negatívan befolyásolják a piacot, addig senkinek se lesz kedve befektetni egy gépjárműbe, hiszen lehet holnap nem lesz miből fizetnie a megemelkedett törlesztőt. Ezután viszont egy kicsit gondba voltam, hogy hogyan is lehetne visszavezetni az alkohol- és disznóhúsfogyasztáshoz. Kis gondolkodás után egy nem annyira egyértelmű következtetés jutott az eszembe, ami visszavezethető ismét az anyagi helyzethez. A családok általában az egészséget tartják első helyen, de sajnos csak a tüneti kezeléssel bezárólag (itt eszembe jutott egy mondás:"Csak egészség legyen, a többi nem számít"). Amikor az egészségtelen életmódból következően tartósan gyógyszeres kezelésre szorulnak (átlagos gyógyszerfogyasztás 2008-ban Magyarországon), akkor jócskán meggondolják, hogy mire költenek és nem a gépjárművásárlás lesz az első. Ezután következik az emberi gyengeség, ami sokszor a rossz egészségügyi állapot következtében, az alkoholfogyasztásba megy át. Ismét nem az autóvásárlás következik.

A magyar nemzet tagjainak (tisztelet a kivételnek), nem tudja vagy nem is érdekli a mértékletesség fogalma. Ez a nemtörődőmség az, ami a vesztébe viszi a lakosságot. Régen lemondtam arról, hogy megpróbáljak ingyen úgymond segíteni másoknak, tanácsokkal, javaslatokkal, amivel talán segíteni lehetne az Ő és szerettei életén. Mivel csak azt kapom vissza, hogy "mi közöd?"; "aha, nem érdekel, jó ez így"; "nem is értesz hozzá"; "foglalkozz a saját dolgoddal". Ezekután természetesen nem is sajnálom a fenti népesség csökkenést, megérdemli.

2 komment

Címkék: politika én gyerek életmód elemzés haverok étkezés sörözés non heppiend


A bejegyzés trackback címe:

https://izombuilder.blog.hu/api/trackback/id/tr842135223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorelle 2010.07.08. 21:46:54

háh, még jó h ezt tanultam évekig, csak épp most nincs vele munkám:) szemléletváltás mképp kellene a lakosságban, tök jó progikat lehetne csinálni, amik ráirányítják ezekre a dolgokra a figyelmet. de amíg nincs meg a humán-erőforrás (vagyis ez már megvan) és a politikusok oldaláról is ez az elhatározás, h csináljunk is ezzel a problémával vmit, addig ez így is marad, ahogy van...szarul. tényleg úgy táplálkozunk ahogy régen, csak az a baj, h anyáinknál már mekkora buli volt ha 1 héten 1x volt felvágott, a mai hülyegyerek meg még válogat. felborult az energiafelhasználás/raktározás aránya, csak ezt vhogy senki sem akarja belátni. a magyar fogyni fog, és a kisebbség meg gyarapodik...tisztára olyan mint a szelekció. a gyengébb növényt elnyomja az erősebb. igaz h az átlagéletkoruk és az életszínvonaluk alacsonyabb, mint a miénk, de amíg 1 fűszálba is tudnak kapaszkodni - segély meg ugye van szarásig, szaporodnak. az emancipunci részhez talán annyit, h nem, nyugi, nem szeretnénk mi annyirade többet keresni és dolgozni, mint ti, de 1xűen 1 fizetésből nem lehet megélni, főleg meg ha gyerek is van, és igenis a nőnek muszáj elmenni dolgoznia. de ha dolgozik, h neveli a gyereket? ha már annyira egyenjogúság meg minden, akkor miért csak a nőnek lesz 2 "állása" (munkahely és otthon), miért nincs az, h hazamegy a férj délután 4kor és kifőz, vagy a gyerekkel kezd foglalkozni, pelenkázgatni, etetni stb?:) mert nektek ez 1-undi, 2-meg él az a nagyszerű felfogás, h "ez a nő dolga"...naja. én szívesen nevelnék már akár most is gyereket, ha lenne 1 olyan férjem aki elő tudja minderre teremteni egyedül a pénzt. de hát nincs, és a mostani 20-asok nem is gondolkodnak ilyenen...majd gyerekezünk 30évesen.:/ tessék itt az elöregedő társadalom:)de na jó, nem feministáskodok:)

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.07.08. 22:48:04

@Dorelle: Látom nem csak én látom így a dolgokat. Én jelentős szemléletváltáson megyek keresztül. Eddig úgy gondoltam, hogy a gyengét segíteni kell, mert meghálálja. Az a növény, amelyik roskadozik, ha egy fával megtámasztod, meghálálja. Az a kutya, amelyiknek szeretet adsz, meghálálja még több szeretettel. Az az ember, akinek segíteni akarsz, meghálája irígységgel, ármányal. Ebből elég. Azt mondom, hogy az erősebb győzzön. Vesszen az, aki nem képes elfogadni a segítséget és inkább sajnáltatja magát és nem tesz semmit se magáért.

A Női szerepre visszatérve is azt kell mondjam, hogy teljesen egyet értek veled. A mai világban túl nagyok az igények, ezekhez az igényekhez elengedhetetlen a 2 állás a családban. Viszont, ebben az esetben egyenrangú fél ként kell kezelni egymást. A lakás, a gyerek közös és minden ezzel járó dolog az. Tehát a férj is igen is vegye ki a szerepét a mosás, főzés és gyereknevelésben. Én teljes mértékig támogatom ezt és NINCS olyan, hogy "ez a nő dolga", egy egyenrangú együtlétben (házasság/együttélés), minden közös. Közös a boldogság, a szenvedés. Hiba azt gondolni, hogy ez feminizmus. Szerintem egy józan kompromisszumos megoldás, hogy senki se érezze elnyomottnak magát. Tény, hogy én is szeretnék élni és igen is azt gondolom, hogy számomra még nem jött el a gyereknevelés ideje. Legalább egy 5-7 évre minimum szükségem van. Viszont a gyerekhez egy stabil kapcsolatra is szükség van, ami a legnehezebb része a dolognak.
süti beállítások módosítása